Direktlänk till inlägg 9 november 2022

3 tips för att ta hand om orkidéer

Av Max Olsson - 9 november 2022 10:01

Om du vill addera lite elegans till ditt hem, finns det inget bättre sätt att göra det än med en orkidé. Dessa vackra blommor är relativt lättskötta, men det finns några saker du bör tänka på om du vill att de ska trivas.


Vattning

Orkidéer är en typ av växt som många tror är svår att ta hand om. Men med lite kunskap kan vem som helst framgångsrikt hålla en orkidé vid liv och blommandes.


Övervattning är ett av de största misstagen människor gör när de tar hand om orkidéer. Vattna din orkidé endast när krukblandningen är torr vid beröring.


När du vattnar din orkidé, se till att du använder ljummet vatten och blötlägg rötterna väl. Låt överflödigt vatten rinna av innan du sätter tillbaka plantan i krukan.


Glöm inte att spraya din orkidés blad regelbundet med en blomspruta.


Ljus

Ljus är viktigt för orkidéer - de behöver starkt, indirekt solljus för att trivas. Om du inte har en plats i ditt hem som får tillräckligt med ljus kan du prova att använda odlingslampor.


Glöm inte att gödsla dina orkidéer med några veckors mellanrum – det hjälper dem att hålla sig friska och blomma oftare.


Jord och näring

Använd en väldränerande krukblandning. Orkidéer behöver en ingjutningsblandning som dräneras snabbt och inte håller på vatten. En bra blandning kommer att innehålla ingredienser som bark, perlit och träkol.


Gödsla regelbundet. Orkidéer måste gödslas varannan vecka med ett balanserat gödningsmedel. Se till att följa anvisningarna på gödselförpackningen.


#orkideer #tips #blommor #växter 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Max Olsson - Tisdag 16 april 16:33


  Om du är lyckligt lottad att äga en trädgård kan du faktiskt använda den som ett effektivt vapen mot stress. Att spendera tid i gröna miljöer kan nämligen ha en märkbar effekt på stressnivåerna. Forskning har visat att när människor vistas i p...

Av Max Olsson - Lördag 24 feb 14:59


  Att skapa en ny vana i livet kräver både tålamod och strategi. Det är en process som ofta innebär att man bryter ner sitt långsiktiga mål i mindre, hanterbara steg, och att man förstår och tillämpar principer för beteendeförändring. Här är några s...

Av Max Olsson - 30 juni 2023 11:02


  Att läsa sagor och godnattsagor för barn är mer än bara en mysig stund tillsammans, det hjälper också barnet att utveckla språkliga färdigheter som kommer att gynna dem hela livet.   Sagoläsning till att bygga starka och positiva relationer m...

Av Max Olsson - 20 mars 2023 14:11


  Vi svenskar älskar ju vår kombi. Inget annat land i världen har så många kombibilar per capita som Sverige.  Och nu har det äntligen kommit en eldriven kombi i form av MG 4. På pappret ser den ut att vara utformad för att möta behoven hos såvä...

Av Max Olsson - 16 mars 2023 16:39


  Det finns inget som slår doften av nymalet kaffe på morgonen. Att använda hela kaffebönor och mala dem själv ger inte bara en härlig doftupplevelse, utan det har också många andra fördelar. I det här blogginlägget kommer jag att diskutera varför...

Ovido - Quiz & Flashcards