Direktlänk till inlägg 12 februari 2023
När du har lagat mat, är det viktigt att kyla ner den på rätt sätt innan du sätter in den i kylskåpet. Om du sätter in varm mat direkt i kylskåpet så kommer temperaturen inuti kylskåpet att stiga, vilket kan leda till att andra livsmedels hållbarhet förkortas.
Här är några tips som hjälper dig att göra det på ett säkert och hygieniskt sätt:
Det är viktigt att snabbt kyla ner de flesta livsmedel efter tillagning för att de ska hålla längre och för att undvika matförgiftning på grund av bakterietillväxt. Allt från ris till kött bör man snabbt kyla ner innan man sätter maten u kylskåpet.
Jag minns fortfarande första gången jag satte mig i en havskajak ute i Göteborgs skärgård. Det var en solig förmiddag, vinden var mild och havet låg nästan spegelblankt. Jag hade egentligen inte särskilt höga förväntningar – det var mest en spo...
Att ta en paus är något som ofta underskattas i dagens samhälle där prestation och ständig tillgänglighet premieras. Många känner ett tryck att alltid vara produktiva, att ständigt prestera, att aldrig riktigt stanna upp. Men kroppen och sinnet funge...
Jag har märkt att det är förvånansvärt svårt att hitta korv utan nitrit i butikerna. Nästan varje gång jag står där vid kyldisken och läser innehållsförteckningen på olika förpackningar så dyker det upp – natriumnitrit eller E250. Det spelar in...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | |||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
||||||||
|